Medewerkers Woonwinkel helpen voortaan Beerselaars met vragen over huisvesting

De inwoners van Beersel kunnen voortaan in het Sociaal Huis in deelgemeente Huizingen terecht in een Woonwinkel.
Mozkito De inwoners van Beersel kunnen voortaan in het Sociaal Huis in deelgemeente Huizingen terecht in een Woonwinkel.
De inwoners van Beersel kunnen voortaan in het Sociaal Huis in deelgemeente Huizingen terecht in een Woonwinkel. De Beerselaars kunnen er met al hun vragen over wonen terecht.

Het gemeentebestuur van Beersel is toegetreden tot het samenwerkingsproject Woonbeleid Zennevallei dat in 2013 werd opgericht door Halle en Sint-Pieters-Leeuw. “Het uitbouwen van een dienstverlening rond wonen is één van de belangrijkste doelstellingen van het project”, zegt voorzitter Paul Defranc. “In Halle en Sint-Pieters-Leeuw zijn er al goed draaiende woonwinkels waar iedereen met om het even welke vraag rond huisvesting kan binnenstappen.”

Nu kan iedereen voortaan ook terecht in een Woonwinkel in Beersel. Dat zal open zijn op maandagvoormiddag van 9 uur tot 12 uur en op vrijdag van 9 uur tot 12 uur. Vrijdagnamiddag wordt er enkel op afspraak gewerkt tussen 14 uur en 16 uur. Om iedereen te helpen zal er een extra woonbegeleider aangeworven worden. Vandaag zijn er al drie medewerkers aan de slag. “In de Woonwinkel worden allerlei vragen beantwoord”, zegt schepen van Wonen Sonia Van Wanseele (Lijst Burgemeester). “Er wordt gratis advies gegeven over allerlei premies en fiscale voordelen, informatie over energieleveranciers en energie besparen, informatie over sociale woningen en sociaal lenen maar ook advies over huren en verhuren en je kan er hulp vinden in de zoektocht naar een betaalbare woning.” De woonwinkel is te vinden in het Sociaal Huis op de Henri Torleylaan 13 in Huizingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.