Exclusief voor abonnees

Klaas Slootmans (Vlaams Belang): “Eén op drie sociale woningen wordt toebedeeld aan niet-Belgen”

Vlaams-Brabantse lijsttrekker voor het Vlaams Parlement wil ommezwaai voor Brusselse rand

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Met Klaas Slootmans (35) schuift Vlaams Belang een onbekende, maar ervaren en trouwe rekruut naar voor in de strijd om de Vlaams-Brabantse kiezer. Zijn stokpaardjes: de Vlaamse rand en migratie. Slootmans is een dorpsgenoot van N-VA-kopstuk Ben Weyts maar het beleid van zijn buurman kan op geen genade rekenen. “Eén inwoner op twee in de Vlaamse rand is van vreemde afkomst. De cijfers zijn onder Weyts echt schrikbarend geworden.”
Klaas Slootmans: “Ben Weyts (N-VA) is de meest passieve minister voor de Vlaamse rand geweest.”
Photo News Klaas Slootmans: “Ben Weyts (N-VA) is de meest passieve minister voor de Vlaamse rand geweest.”

Beerselnaar Klaas Slootmans is de persverantwoordelijke van Vlaams Belang. Hij ging 10 jaar geleden aan de slag bij zijn partij nadat hij zijn studies politieke wetenschappen had afgerond. De Wetstraat is hem niet onbekend, maar een bekend gezicht is Slootmans niet. Zijn buurman Ben Weyts is dat wel. “Klopt, maar je moet ergens beginnen. In 2006 werd ik bij de gemeenteraadsverkiezingen in Beersel rechtstreeks verkozen, en Ben Weyts niet. Nadien is Ben kabinetschef geworden en opgeklommen tot parlementslid en minister. Ook Filip Dewinter is ooit begonnen als gewoon provincieraadslid.”

Twee buren die het straks tegen elkaar opnemen als lijsttrekker. Dat is behoorlijk ongewoon. Hoe gaan jullie met elkaar om?

“Wij maken regelmatig een praatje. Maar er is een groot verschil tussen de mens Ben Weyts en de politiek waar hij voor staat. Hij is de meest passieve minister voor de Vlaamse rand geweest. Het is erg om zeggen, maar de cijfers gingen nooit zo diep in het rood als vandaag. Zelfs de socialist Frank Vandenbroucke of de liberaal Marino Keulen deden het veel beter. Onder Ben Weyts zijn we er sterk op achteruitgegaan. Eén op drie sociale woningen wordt nu toebedeeld aan niet-Belgen. De helft van alle inwoners in de Vlaamse rand is van vreemde afkomst. En dat voor iemand die zelf woonachtig is in de rand. Onbegrijpelijk.”

Wat is volgens u dan de oplossing?

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Fiers

  Degenen die hier kritiek leveren op Slootmans moesten zelf eens op straat leven.Egoisten.

 • Mike Bemelmans

  De Belgische daklozen worden elk jaar maar groter en groter. Mensen die héél hun leven al gewerkt hebben en belasting betaald hebben staan nu jaren op straat i.p.v. een woning te krijgen.

 • Filip De Bakker

  Dit is idd schandalig, sociale woningen dienen enkel voor Belgen te zijn!

 • Paul Vanmaldeghem

  Ik heb het niet voor de partij van de man maar inhoudelijk heeft hij wel een heel sterk punt. Niet alleen in de Vlaamse rand is dit het geval, in Oost Vlaanderen is hetzelfde aan de gang.

 • luc meeus

  Mr. Slootmans, U bent misschien wel een goed politicus, maar van rekenen hebt U blijkbaar geen kaas gegeten: U smijt nl. met de komma's en nullen en procenten. Dat geeft wel een vals beeld aan de HLN-lezers!!