Groen Beersel stelt alternatief voor grote pendelparking in Lot voor

In de buurt van het station van Lot wil de Vlaamse overheid een nieuwe pendelparking bouwen maar Groen stelt in Beersel een alternatief voor.
Google Maps In de buurt van het station van Lot wil de Vlaamse overheid een nieuwe pendelparking bouwen maar Groen stelt in Beersel een alternatief voor.
Groen lanceert een alternatief voor de aanleg van een pendelparking in de Beerselse deelgemeente Lot. Vlaams minister van Mobiliteit en Beerselaar Ben Weyts (N-VA) kondigde vorig jaar die parking aan. Volgens Groen moet er gespreid in de drie Beerselse stationsomgevingen geïnvesteerd worden.

De fractie van Groen stelde op de gemeenteraad in Beersel vragen over het project. “We zijn niet gekant tegen bijkomende parkeerplaatsen en goede fietsstallingen”, zegt gemeenteraadslid Veerle Leroy (Groen). “Hoewel de studie opgemaakt in opdracht van de Vlaamse overheid vijftig bijkomende parkeerplaatsen naar voor schuift, wil de minister een pendelparking van 250 parkeerplaatsen realiseren in Lot. We stellen een gespreide capaciteitsuitbreiding van het aantal parkeerplaatsen voor, niet enkel Lot maar ook de stations van Beersel en Huizingen beter bediend worden en het aanzuigeffect in Lot wordt beperkt.”

Volgens Groen kan het niet anders dan dat er verkeer wordt gelokt uit onder andere Sint-Pieters-Leeuw en Halle. “Het voorkeursscenario dat in Lot naar voor geschoven wordt door de Vlaamse overheid, gaat over de realisatie van een parking van ongeveer 10.000 vierkante verharde parkeeroppervlakte in een overstromingsgevoelig landbouwgebied langs het kanaal. Gezien de meeste pendelaars in Lot uit oostelijks richting komen vanuit Beersel en Alsemberg betekent dit onvermijdelijk extra doorgaand verkeer door Lot.”

De leden van Groen vroegen aan de gemeente daarom om de alternatieven beter te onderzoeken maar daar lijkt het gemeentebestuur niet meteen op in te gaan omdat het om een project van de Vlaamse overheid gaat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.