Groen Beersel reageert op ‘inwonersstop’ van gemeentebestuur: “Contraproductief en voorbijgestreefd”

Groen Beersel heeft kritiek op het schepencollege dat het inwonersaantal niet verder wil zien stijgen. De open ruimte kan volgens Groen perfect bewaard worden als het aantal Beerselaars stijgt.
Mozkito Groen Beersel heeft kritiek op het schepencollege dat het inwonersaantal niet verder wil zien stijgen. De open ruimte kan volgens Groen perfect bewaard worden als het aantal Beerselaars stijgt.
Groen is het in Beersel niet eens met de meerderheid om het inwonersaantal niet verder te laten stijgen. Burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester) stelde dat het groene en landelijke karakter van de gemeente niet verder aangetast mag worden, maar volgens Groen hoeft daarom geen inwonersstop ingevoerd te worden.

Groen laat in een persbericht weten dat het groene en landelijke karakter van Beersel er de laatste decennia al stelselmatig op achteruit gegaan is door de aanleg van de E19, de verkavelingen in de jaren zestig, de toename van het verkeer en de aanleg van bedrijventerreinen.

“Voor Groen Beersel is bewaren van het groen wat overblijft dus een zwaktebod dat getuigt van een totaal gebrek aan visie en ambitie”, aldus de partij. “Groen Beersel roept het gemeentebestuur op om een actief en ambitieus beleid te voeren waarbij de natuurwaarde weer toeneemt, het landelijk karakter versterkt wordt maar mét de nodige ruimte voor verdere verdichting van de dorpskernen zodat een bevolkingsstop niet aan de orde is.”

“Er is geen bevolkingsstop nodig om de kwaliteit van onze open ruimte te bevorderen”, zegt Groen-gemeenteraadslid Eva Fonteyn en expert in ruimtelijke ordening. “Naast de actieve vergroening van onze gemeente en een ingrijpend mobiliteitsplan pleiten wij voor een ambitieus ruimtelijk beleid waarbij de resterende woonuitbreidingsgebieden geschrapt worden, de kernen versterkt worden en de mogelijkheid gecreëerd wordt om grote woningen te ontdubbelen. Een plan waar bijzondere aandacht gaat naar nieuwe kleinschalige woonvormen in de bestaande kernen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean Pierre Buelinckx

    Aub,niet te hard toeteren nu jullie in de oppositie beland zijn. Het was tenslotte toen jullie gedurende 6 jaren mee zetelden in de meerderheid, dat de plannen ontstonden om de site aan de voormalige wolfabriek te Lot vol te proppen met 87 appartementen en lofts. Het was tijdens dezelfde periode dat plannen bekend raakten om ook het kleine speelparkje in de directe buurt van de gemeentelijke school Blokbos vol te bouwen !