Groen Beersel haalt uit naar Open Vld na vertrek van schepen Wouters: “Kiezers worden bedrogen door hun eigen partij”

Schepen Gilbert Wouters (foto) zetelt voortaan als onafhankelijke in het college van Beersel. Kiezersbedrog volgens Groen Beersel.
Mozkito Schepen Gilbert Wouters (foto) zetelt voortaan als onafhankelijke in het college van Beersel. Kiezersbedrog volgens Groen Beersel.
Groen Beersel, dat vorig jaar nog deel uitmaakte van de meerderheid in Beersel, haalt uit naar Open Vld nadat eerder deze week bekend raakte dat schepen Gilbert Wouters de liberale fractie verlaat en als onafhankelijke verder zetelt.

“Het zijn de kiezers van Open Vld die door hun partij bedrogen worden”, zegt gemeenteraadslid en voorzitter van oppositiepartij Groen Jan Steyaert. “Zij hadden in Beersel gekozen voor een sterke en éénsgezinde liberale fractie maar worden één jaar later in de gemeenteraad nog amper vertegenwoordigd door twee ruziemakers.”

Bij Groen waren ze al heel kritisch voor Open Vld na de coalitievorming na de gemeenteraadsverkiezingen. “Op 14 oktober vorig jaar haalde de verenigde Open Vld-lijst amper twee zetels”, aldus Steyaert. “Toch vonden Gilbert Wouters en Jos Savenberg het nodig om de dag van de verkiezingen zelf, nog voor alle stemmen geteld waren, samen met Ben Weyts (N-VA) een officiële voordracht akte te ondertekenen. Zo werd Groen Beersel, met vijf zetels de grote overwinnaar van de verkiezingen in Beersel, met één pennentrek buitenspel gezet en werd de Lijst van de Burgemeester veroordeeld tot een coalitie met N-VA en Open Vld.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.