Gratis en anoniem speelgoed en babyspullen ruilen in het Huis van het Kind

Enkele ‘meters’, ouders en centraal schepen Sonia Van Wanseele bij de ruilkast.
Mozkito Enkele ‘meters’, ouders en centraal schepen Sonia Van Wanseele bij de ruilkast.
Ouders die met hun spruit naar het Huis van het Kind in Huizingen komen kunnen voortaan speelgoed en babyspullen op een eenvoudige, anonieme en open manier ruilen. In de inkomruimte werd een kast geplaatst. “Wie langskomt mag gratis iets meenemen en iets in de plaats leggen is niet verplicht”, zegt Sonia Van Wanseele, schepen van Sociale Zaken.

Het Huis van het Kind in de Vaucampslaan is het hart van verschillende partners die er al dan niet hun eigen stek hebben zoals Kind & Gezin, gemeentelijke diensten, een naschoolse opvang en de Landelijke Kinderopvang. Bedoeling is vooral om ouders te ondersteunen in hun opvoedingstaak. En nu werd er dus ook een ruilkast ingehuldigd. “Wie speelgoed en babyspullen heeft kan die deponeren in de kast”, verklaart Van Wanseele. “Anderen mogen eruit nemen wat ze wensen, zonder dat ze verplicht zijn om iets in ruil achter te laten. Op die manier gaan we op een duurzame wijze om met spullen met respect voor elkaar en onze wereld.”

Meters van de ruilkast zijn de vrijwilligers van het babycafé. Wekelijks kijken zij de kast na. Het babycafé bestaat nu overigens twee jaar. Het is een gezellig ontmoetingsmoment voor ouders en hun kinderen dat elke dinsdag doorgaat.

Enkele ‘meters’, ouders en centraal schepen Sonia Van Wanseele bij de ruilkast.
Mozkito Enkele ‘meters’, ouders en centraal schepen Sonia Van Wanseele bij de ruilkast.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.