Geflitst met 213 km/uur op Brusselse Ring: “Ik moest dringend naar het toilet”

De man werd geflitst op de Brusselse Ring in Lot.
Mozkito De man werd geflitst op de Brusselse Ring in Lot.

Een man die op 28 mei vorig jaar geflitst werd met 213 kilometer per uur op de Brusselse Ring in Lot bleek een opvallend excuus te hebben. “Ik moest heel dringend naar het toilet”, liet hij in zijn verklaring voor de politie optekenen. De man verscheen woensdag met zijn advocaat voor de politierechter in Halle. Of hij die bewuste avond in zijn BMW 3 het toilet op tijd haalde werd niet verteld. Zijn advocaat vroeg wel om rekening te houden met de job van zijn cliënt. “Als depanneur moet hij wel vaak de baan op met een voertuig”, aldus de advocaat. De man kreeg een boete van 1.200 euro en een rijverbod van twee maanden. Hij moet ook het theoretisch examen opnieuw afleggen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Feline Noé

  Er zijn echt wel te weinig 'pitstops' op onze snelwegen. Soms moet je een half uur-45minuten rijden tegen dat je iets tegenkomt.

 • Jean De Grande

  Als ge zo een job doet moet ge extra opletten dat ge uw rijbewijs niet kwijt raakt, advocaatje.

 • Eddy van Dorst

  Wat een straf toch.Hij zal het met plezier terug doen en in vrienden kring het gerecht vierkant uitlachen.Je zou voor minder

 • Paul Hendriks

  Aan die snelheid ben je een potentieel moordenaar, dat begrijpen de rechters nog steeds niet, auto in de pletter 10000 euro boete, en 6 jaar niet meer rijden, en over 6 jaar zal hij wel naar het toilet gaan voor hij vertrekt.

 • maurice snelders

  Die advocaat komt van heel ver weg zo te horen..