Gedaan met ellenlange wachtrijen aan provinciedomein Huizingen: investering van 1,3 miljoen voor nieuwe inkom

Centraal gedeputeerde Ann Schevenels en domeinbeheerder Sarah Staut.
Mozkito Centraal gedeputeerde Ann Schevenels en domeinbeheerder Sarah Staut.
De provincie Vlaams-Brabant heeft 1,3 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw onthaal- en kassagebouw voor het provinciedomein in Huizingen. Het gebouw is sinds de paasvakantie in gebruik en 32.000 bezoekers passeerden de nieuwe inkom al. Ellenlange wachtrijen moeten tot het verleden behoren.

Het was niet ongebruikelijk dat de volledige lengte van de parking ingenomen werd door wachtende bezoekers. “Dit was dan ook de voornaamste reden om een nieuw onthaal- en kassagebouw te bouwen”, vertelt Ann Schevenels, als gedeputeerde bevoegd voor het domein. “We evolueerden van twee naar drie kassa’s en tijdens de afgelopen paasvakantie bleek die derde kassa al nodig.” Naar verluidt bedroeg de wachttijd op het piekmoment tijdens het paasweekend maximaal een half uur. “We mochten tijdens de vakantie, ook de start van ons seizoen, meer dan 32.000 bezoekers verwelkomen. Bij het nieuwe systeem krijgen bezoekers een ticket met QR-code dat gescand moet worden aan de draaideuren. We willen evolueren naar een systeem dat mensen thuis al hun ticket kunnen kopen en afdrukken om zo de wachtrijen nog meer te laten dalen.”

Gedeputeerde Ann Schevenels scant het ticket zodat domeinbeheerder Sarah Staut naar binnen kan via de draaideur.
Mozkito Gedeputeerde Ann Schevenels scant het ticket zodat domeinbeheerder Sarah Staut naar binnen kan via de draaideur.

Daarnaast zitten alle administratieve diensten en het EHBO-lokaal gecentraliseerd in het nieuwe gebouw, terwijl die tot voordien verspreid over het terrein zaten. “En op het gelijkvloers is een mooie ruimte ingericht voor kinderen en jongeren waar milieu- en natuureducatielessen gegeven kunnen worden zodat scholen dit kunnen koppelen met een bezoek aan het domein.” Het gebouw is bijna volledig energieneutraal. Een zware investering, maar eentje die de energiekosten op langere termijn naar beneden haalt. Alle meubels in het gebouw zijn ook gemaakt uit gerecycleerde oude meubels.

Vooraan gedeputeerde Ann Schevenels en domeinbeheerder Sarah Staut (rechts).
Mozkito Vooraan gedeputeerde Ann Schevenels en domeinbeheerder Sarah Staut (rechts).
Ook de parkwachters hebben hun stek in het nieuwe gebouw.
Mozkito Ook de parkwachters hebben hun stek in het nieuwe gebouw.
Rechts domeinbeheerder Sarah Staut en naast haar gedeputeerde Ann Schevenels.
Mozkito Rechts domeinbeheerder Sarah Staut en naast haar gedeputeerde Ann Schevenels.
Een bureauruimte in het nieuwe gebouw.
Mozkito Een bureauruimte in het nieuwe gebouw.
MozkitoReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.