Fietsers kunnen Bruineput dan toch vermijden tijdens werken Alsembergsesteenweg

Op de Alsembergsesteenweg in Dworp wordt vanaf maandag gewerkt.
Mozkito Op de Alsembergsesteenweg in Dworp wordt vanaf maandag gewerkt.
Vanaf maandag 5 november starten de werken op de Alsembergsesteenweg in Dworp. Aanvankelijk stippelde het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer een omleiding uit voor fietsers over de steile Bruineput, maar uiteindelijk is gekozen voor een alternatief.

Fietsers kunnen de komende weken via de Oude Baan, de Halleweg en het Pretersblok omrijden. Tussen de Oude Baan en de Halleweg moeten ze dan wel op de steenweg een stukje te voet afleggen. Automobilisten zullen wel nog via de Lotsesteenweg, Batenborg, Menisberg en de Henri Torleylaan moeten omrijden in de richting van Halle. Batenborg wordt dan even eenrichtingverkeer richting Menisberg. Het autoverkeer in de rijrichting van het centrum van Dworp zal de Alsembergsesteenweg kunnen blijven gebruiken zoals gewoonlijk, zonder omleidingen. 

Alleen tijdens de asfalteringswerken in de laatste week van november zal iedereen de omleiding vier dagen lang moeten gebruiken. Normaal gezien duren de werken vier weken. Op het traject tussen de Henri Torleylaan en de Krabosstraat worden in die periode de voet- en fietspaden opnieuw aangelegd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.