Fietser (61) overleden na aanrijding

Het slachtoffer verplaatste zich met een elektrische fiets.
Mozkito Het slachtoffer verplaatste zich met een elektrische fiets.
De fietser uit Ruisbroek die zondagavond om het leven is gekomen bij een ongeval in Lot was de bestuurder van een elektrische fiets. Dat zegt het parket Halle-Vilvoorde. Vermoedelijk draaide hij plots linksaf voor een achterligger. De bestuurder van de Ford Focus kon een aanrijding niet meer vermijden.

Het ongeval gebeurde rond 18.30 uur op de Zennestraat in Lot, een deelgemeente van Beersel. Volgens Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde, reden beide bestuurders in dezelfde richting. Ze reden dus meer dan waarschijnlijk in de richting van het op- en afrittencomplex van de Brusselse ring. “Volgens de vaststellingen van de verkeersdeskundige wijst alles erop dat de bestuurder van de personenwagen niet te snel reed en voldoende ruimte liet aan de elektrische fiets”, luidt het. “Die laatste heeft vermoedelijk te snel afgeslagen op het kruispunt.” Volgens het parket legde de bestuurder van de Focus een negatieve ademtest af.

Een ziekenwagen en een MUG-team kwamen ter plaatse, maar hulp kon helaas niet meer baten. Het slachtoffer bezweek jammer genoeg ter plaatse aan zijn verwondingen. Door het ongeval bleef de Zennestraat tot rond 21 uur volledig versperd. Volgens de eerste informatie zondagavond ging het om een 52-jarige man uit Ruisbroek, maar het parket laat vandaag weten dat het om een 61-jarige man gaat.

Vermoedelijk sloeg de fietser hier plots linksaf voor de wagen.
Mozkito Vermoedelijk sloeg de fietser hier plots linksaf voor de wagen.
De bestuurder van de Ford Focus kon een aanrijding niet meer voorkomen.
Mozkito De bestuurder van de Ford Focus kon een aanrijding niet meer voorkomen.
De bestuurder van de speed pedelec werd aangereden toen hij linksaf richting Albert Denystraat draaide.
Mozkito De bestuurder van de speed pedelec werd aangereden toen hij linksaf richting Albert Denystraat draaide.22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carl Parker

  Viviane Vandenbruaene: je hebt natuurlijk correcte fietsers ook, maar de groep die roekeloos rijdt en EIST dat gans de wereld stopt met draaien als ze er aan komen neemt blijkbaar erg toe. Beetje gedrag van die kleine groep met koersfietsen die EIST dat iedereen stopt omdat ze er aan komen.....

 • Viviane Vandenbruaene

  Ik vind dit zeer erg wat er gebeurd is, maar Carl Parker en Didier Francart, jullie hebben volkomen gelijk. Fietsers zijn zogezegd de zwakke weggebruikers maar die electrische fietsen zijn een gevaar op de weg. Ze suizen je onverwachts voorbij en steken de weg ten pas en ten onpas over. Meestal zelfs zonder kijken. Ze zouden dit aan banden moeten leggen en zelf een rijbewijs met examen en rijvaardigheden moeten voor invoeren.

 • Carl Parker

  Eddie Theys: het probleem is dat deze fietsen er nog eens bijkomen, nu nog steps en Segways, nog meer ongelukken?...... en voor wat?...

 • DIDIER FRANCART

  Niet het gemotoriseerd verkeer of voetgangers zijn het probleem in het verkeer maar wel de fietsers. Wanen zich heer en meester en houden geen rekening met anderen. Erger nog, de wegcode is voor hen onbestaande. Voorrang van rechts, wel of niet voorrang op rotondes, driehoeksborden, haaietanden, eenrichtingsverkeer, slechte verlichting enzovoorts. Dus, no way dat zij door ettelijke tekortkomingen bestempeld worden als zwakke weggebruiker.

 • Carolus Vif

  Roger denkt ge dat ze dan in die spiegel gaan kijken ? ik niet , Dante ik zie wel wat anders ik zie veel zeer veel fietsers het kruispunt hier iets verder overrijden zonder maar naar rechts te kijken of af te remmen autos doen het allemaal want je ziet niks gisteren 1 met gekruiste armen keek pas naar rechts op het kruispunt hoe zou die nog kunnen remmen en voorrang geven ? zelfde aan elk rond punt haaietandjes op fietspad ? wat betekend dat ?