Drie gewonden bij crash in Lot: parket stelde deskundige aan voor verder onderzoek

De wagen raakte de betonblokken langs de weg en kwam links in de voortuin van een woning terecht.
Mozkito De wagen raakte de betonblokken langs de weg en kwam links in de voortuin van een woning terecht.
Drie jonge personen zijn zondagnacht gewond geraakt bij een ongeval in Lot. De bestuurder verloor de controle over de wagen en botste tegen een muurtje van een voortuin. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse die van oordeel is dat overdreven snelheid de oorzaak is.

Het ongeval gebeurde rond middernacht in de Petrus Dewildestraat. Een auto kwam uit de richting van Huizingen op de Guido Gezellestraat, maar verloor in de bocht de controle over het stuur en raakte de betonblokken naast de weg. “De auto ging uit de bocht en knalde tegen een muurtje van een voortuin”, zegt Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde. “Drie jonge inzittenden raakten gewond.” Over hun toestand is geen duidelijkheid, maar minstens één van hen had voor maandagmiddag al het ziekenhuis verlaten.

“Omdat er aanvankelijk door de slachtoffers was gezegd dat ze werden gehinderd door een ander voertuig werd een verkeersdeskundige aangesteld”, vervolgt Blondeau. “Maar dat blijkt niet uit de vaststellingen van de deskundige. Volgens hem is overdreven snelheid de oorzaak van het ongeval. Of er ook sprake was van intoxicatie wordt nog onderzocht.” 

Mozkito1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ronny Bulcke

    Is normaal in Beersel .Als je vraagt aan de politie om in je straat te controleren omdat men 120km/h rijd ipv 30km/h (Stationsstraat ) dan stuur men u wandelen want daar komen maar een 10 tal auto's per nacht voorbij gevlogen men staat liever in de zennestraat waar men gemakkelijk 20 a 30 autos per uur kan flitsen aan 51 km/h ipv 50Km/h