Buren helpen inbrekers arresteren: “Zelf hadden we niks door tot de politie aan ons bed stond”

Yarhzou El Mahjoub met in de achtergrond de Golf die de dieven onder meer wilden stelen. Op de grond zijn de sporen nog zichtbaar.
Mozkito Yarhzou El Mahjoub met in de achtergrond de Golf die de dieven onder meer wilden stelen. Op de grond zijn de sporen nog zichtbaar.
Twee inbrekers die aan de haal probeerden te gaan met twee wagens in de Gustave Demeurslaan zijn met hulp van buurtbewoners ingerekend. Er zou vermoedelijk nog minstens een verdachte spoorloos zijn. “We zijn onze buren dankbaar. Zelf hadden we het pas door toen de politie naast ons bed stond”, zeggen de slachtoffers.

De inbraak in een woning in de Gustave Demeurslaan gebeurde donderdagnacht bij Yarhzou El Mahjoub en zijn gezin. “We hadden helemaal niets in de gaten, tot de politie aan ons bed stond”, vertelt hij. “Dat was enorm schrikken. De daders konden binnendringen door een ruit aan zijkant van onze woning in te slaan. Ze doorzochten het volledige gelijkvloers. Ze namen een schooltas van onze kinderen mee die aan de voordeur klaarstond, een groot mes uit onze keuken, mijn Macbook en alle sleutels van ons huis en onze wagens. Ze hebben zelfs via het kleine raam ook enkele fietsen naar buiten gehaald.” De daders leken ook uit te zijn op twee wagens van het gezin. “Een Golf 5 zonder nummerplaten die ik verkoop en een Golf 7 die ik gebruik voor mijn rijschool”, weet El Mahjoub. Hij is ook zaakvoerder van Royal Permis met afdelingen in Anderlecht en Vorst.

Gewekt door handrem

Terwijl het gezin lag te slapen, zagen twee buurtbewoners alles gebeuren. “De Golf 5 duwden ze tot voor ons huis”, vertelt Serge Vandenhirtz. “De daders trokken de handrem op en ik werd gewekt door het geluid van de schuivende banden. Nadien probeerden ze de andere Golf van de oprit te halen. Ook die motor werd niet gestart, maar door de elektronische handrem schuurden de banden over het asfalt. Intussen was de politie gealarmeerd en het duurde geen twee minuten voor een eerste ploeg ter plaatse was. We zagen twee mannen weglopen die de tweede Golf in het midden van de straat lieten staan.”

Serge Vandenhirtz met in de achtergrond de woning van Yarhzou El Mahjoub. Rechts het terrein van Pharma Logistics waar twee verdachten zich schuil hielden.
Mozkito Serge Vandenhirtz met in de achtergrond de woning van Yarhzou El Mahjoub. Rechts het terrein van Pharma Logistics waar twee verdachten zich schuil hielden.

Verdachten opgepakt

De politie doorzocht de omgeving, maar het duo kon niet worden aangetroffen. Daarop begaven de agenten zich naar de getroffen woning en de twee voertuigen voor verder onderzoek. “Maar door het raam zag ik plots twee kerels op het terrein van Pharma Logistics aan de overkant lopen”, weet Serge. “We verwittigden de agenten in de straat en zij gingen achter het duo aan. Eentje kon aan de overkant van de spoorweg gevat worden. Naar verluidt werd er in de omgeving nog een andere verdachte gevat, maar we weten niet waar en hoe dat gebeurde.” De politie bevestigt dat er twee verdachten gearresteerd konden worden. Volgens Yarhzou en de buren zou er dus wel sprake zijn van minstens drie personen.

Sloten laten veranderen

Een van de twee Volkswagens werd in beslag genomen voor sporenonderzoek. “Maar waar we het meest mee inzitten is de diefstal van de sleutels en de Macbook”, zucht het slachtoffer. “Het mes, de schooltas en speelgoed werden teruggevonden, maar die twee zaken dus niet. Op de Macbook staat mijn boekhouding. De daders kunnen dus zo aan alle adressen van medewerkers, onze kantoren en hebben zich op de financiële gegevens. Alle sloten laten we intussen al veranderen. Misschien liggen de Macbook en sleutels hier ook nog ergens in de buurt, maar we hebben zelf ook al gezocht en nog niks gevonden. Onze buren zijn we in ieder geval enorm dankbaar en we zijn hen al persoonlijk gaan bedanken.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.