Bezoekers Kasteelfeesten trotseren wisselvallig weer

GROTE NAMEN EN VUURWERK TREKKEN PUBLIEK OVER DE STREEP

Met zich op het kasteel genieten de bezoekers op de weide van de optredens.
Mozkito Met zich op het kasteel genieten de bezoekers op de weide van de optredens.
Geen stralende zon dit jaar op de Kasteelfeesten, het startte zaterdag zelfs in de regen. Maar alleen al op die dag lieten meer dan tweeduizend bezoekers zich niet afschrikken. Zij trokken toch naar de weide om er te genieten van streekproducten, optredens van onder andere Jelle Cleymans en Jonas Van Geel en een groots vuurwerk.

De Kasteelfeesten waren dit weekend aan hun 21ste editie toe en het gemeentebestuur besloot de succesformule van de voorbije edities te behouden. Maar door de regen zaterdagnamiddag leek het evenement eerst een valse start te nemen. Familie en vrienden van de leden van dansgroep Giants trotseerden nog de regen, maar nadien was het wachten tot Jelle Cleymans en Jonas Van Geel vooraleer de massa afzakte naar de weide voor het Kasteel van Beersel. Uiteindelijk passeerden 2.000 bezoekers zaterdag de kassa. Daarbij zijn de kinderen jonger dan twaalf jaar niet geteld, want zij mochten gratis binnen. "Later op de dag bleef het droog", zegt schepen van Toerisme Sonja Bosmans (CD&V). "Zo beslisten toch nog veel mensen om naar de feesten te komen. Met Cleymans en Van Geel en The Amazing Flowers hadden we dan ook de perfecte publiekstrekkers op de affiche gezet. 's Avonds waren er ook nog bezoekers die speciaal voor het vuurwerk kwamen. Dit keer werd er een lasershow aan gekoppeld dus de mensen die speciaal daarvoor kwamen werden niet teleurgesteld. Ondanks het mindere weer denk ik wel dat de standhouders ook nog tevreden zullen zijn. Aan het einde van de avond bleven er heel wat bezoekers nog wat hangen aan de standjes. Op zaterdag waren er ook veel kinderen, onder andere door het discospringkasteel dat we voor het eerst hadden."


Aan de standjes werd er twee dagen lang heel wat geuze en kriek geserveerd want Beersel is nog steeds het centrum van de lambiekwereld. Maar eten was er ook voldoende. Zo was de familie Cuvry opnieuw van de partij. De Hoeve Cuvry is er al van in de beginjaren bij. "Destijds waren we heel blij dat we hier ons vlees konden verkopen", zegt Josseline die samen met haar man Jean-Pierre Cuvry de hoeveslagerij uitbaat. Intussen zijn ook al de kinderen aan de slag in de familiezaak. "Het was toen mooie reclame voor ons en nu staan we hier nog steeds uit dankbaarheid voor die kansen. We gaan wel mee met onze tijd. Sinds enkele jaren serveren we zelfs pitta met ons eigen varkensvlees. Dat is enorm populair bij de jongeren. Maar we serveren hier ook nog steeds onze eigen pensen en een broodje met wat varkensvlees van het spit. Intussen heeft onze dochter hotelschool gevolgd en maakt ze daar heerlijke lookboter bij. Zo proberen we op de Kasteelfeesten voor iedereen iets te serveren dat ze lekker vinden."


Gisterennamiddag werd het vooral een familienamiddag op de weide. Met de Priet Praat-show en andere kinderanimatie maar ook optredens van Ghostrockers en De Corsari's kwam jong en oud aan zijn trekken. Cijfers over het aantal bezoekers op zondag waren er gisterenavond nog niet maar opnieuw trokken de grote namen op de affiche toch nog veel mensen over de streep om naar de weide af te zakken.

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel waren een van de publiekstrekkers.
Mozkito Jelle Cleymans en Jonas Van Geel waren een van de publiekstrekkers.