Beersel is ‘middagstad’ tijdens elfde editie van de 1.000 km voor Kom Op Tegen Kanker

In de middagsteden is er altijd veel sfeer zoals hier in Leopoldsburg in 2018.
Mine Dalemans In de middagsteden is er altijd veel sfeer zoals hier in Leopoldsburg in 2018.
Tijdens het Hemelvaartweekend is Beersel één van de middaggemeenten tijdens de elfde editie van 1.000 km voor Kom Op Tegen Kanker. Op zaterdag 23 mei worden duizenden deelnemers verwacht op het provinciedomein in Huizingen.

Tijdens het evenement fietsen teams over vier dagen gespreid duizend kilometer. Elke dag vertrekken deelnemers vanuit gaststad Mechelen naar een middagstad. Behalve Beersel zijn ook Boom (donderdag 21 mei), Sint-Truiden (vrijdag 22 mei) en Aalter (zondag 24 mei) middagsteden. Tussen 11 en 15 uur wordt een heus evenement rond de komst van de fietsers georganiseerd. Er wordt een rennersdorp uitgebouwd, waar zowel toekomende als vertrekkende fietsers worden onthaald, fietsen kunnen worden gestald en warme en koude maaltijden worden voorbereid en verdeeld.

De vier middagsteden strijden om de trofee voor de langste erehaag, en proberen een zo lang mogelijke mensenketting te vormen om de pelotons warm te onthalen. Het record staat op naam van Torhout, waar in 2016 maar liefst 3.465 mensen werden geteld.

Voor het publiek wordt een evenementendorp ingericht, met optredens, kinderanimatie, eet- en drankstandjes en dat verzorgd door de plaatselijke verenigingen.