"Nog altijd geen officieel bericht over geluidsschermen ontvangen"

Een officiële mededeling over de vernieuwing van de geluidsschermen langs de Ring in Beersel is nog niet in de brievenbus van de gemeente beland. Dat laat burgemeester Hugo Vandaele (CD&V) weten.

De meer dan dertig jaar oude geluidsschermen moeten in 2019 vernieuwd worden, en er moeten ook nieuwe exemplaren bijkomen. Althans, als het van minister Ben Weyts (N-VA) - zelf een inwoner van Beersel - afhangt. De gemeente zou voor die werken zelf ook 475.000 euro op tafel moeten leggen, al heeft burgemeester Vandaele daar naar eigen zeggen nog geen officiële melding van gekregen. Weyts opperde dan maar dat Vandaele zijn brievenbus misschien eens moest nakijken, omdat de brieven vorige week verstuurd werden.

Op grond gevallen?

"Misschien liggen die brieven nog op de frankeermachine van minister Weyts, of zijn ze daar ergens op de grond gevallen", lacht Vandaele. "Volgens mij zijn ze pas vrijdag verstuurd, en zullen we ze woensdag ontvangen. Ik zal in ieder geval goed nakijken wanneer de brief afgestempeld is."


Vandaele liet afgelopen weekend ook weten dat Beersel de financiële middelen niet heeft om bovenop de investering van het Vlaams gewest (3,8 miljoen euro) nog eens 475.000 euro gemeentegeld te leggen. Hij begrijpt ook niet waarom Beersel mee moet betalen in de strijd tegen overlast die niet door de gemeente veroorzaakt wordt. "Als dat nu een investering voor 2019 is, dan kunnen we die wel opnemen in onze meerjarenplanning", aldus Vandaele. "Toch als dat binnen de meerderheidscoalitie goedgekeurd wordt. Wel zullen er dan vermoedelijk asfalteringswerken in de gemeente geschrapt moeten worden. Dan kunnen we dat geld gebruiken om - tegen onze zin - die 475.000 euro bij te leggen." (TVP)