“Ik ben geen dief, ik ben enkel het slachtoffer van drugs”

Brussels justitiepaleis, waar de zaak behandeld werd
Baert Marc Brussels justitiepaleis, waar de zaak behandeld werd
Een Algerijnse twintiger riskeert 20 maanden cel voor enkele autodiefstallen. Hij gaf de feiten toe...maar zag zichzelf toch niet als de dader.

De man had een opmerkelijk pleidooi in petto voor de rechter. “Ik heb inderdaad in de nacht van 15 op 16 januari drie geparkeerde wagens gestolen in Beersel maar ik ben toch geen dief”, meende hij. De gedachtengang erachter was onnavolgbaar. “Ik was toen verslaafd aan drugs. Ik ben dus eigenlijk geen dief, maar wel het slachtoffer van drugs”, besloot hij. Toen hij betrapt werd vluchtte hij in een wagen weg. Na een korte achtervolging kon hij gestopt worden. Uiteindelijk kon hij gearresteerd worden maar dit verliep niet zonder slag of stoot. Twee agenten raakten gewond toen hij hen raakte met stampen en slagen. “Ach ik viel op de grond en zo kwamen mijn benen in de lucht. Héél misschien heb ik hen zo even geraakt”,  verdedigde hij zich tegen de weerspannigheid waarvoor hij ook vervolgd werd.  Op het einde van zijn ietwat aparte pleidooi had hij nog een verzoek voor de rechter. “Laat me snel vrij. Ik zit al lang in de cel. Het was een erg harde les.” De rechter beslist deze week nog of hij nog even moet brommen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.