Zwemschool H2O'tje barst bijna uit haar voegen

1.150 kinderen leren zwemmen bij H2O'tje.
Foto Ton Wiggenraad 1.150 kinderen leren zwemmen bij H2O'tje.
Zwemschool H2O'tje start het nieuwe seizoen met een recordaantal van 1.150 kinderen. Het is al het tweede jaar op rij dat het aantal inschrijvingen spectaculair stijgt. "Nog eventjes en we moeten een stop invoeren", zegt schepen Hans Cornelis (N-VA).

H2O'tje startte twee jaar geleden met een nieuw concept waarbij vooral het plezier voor het kind centraal kwam te staan met daarnaast aandacht voor veiligheid en zelfredzaamheid. "We zitten dit jaar met 1.150 kinderen", zeggen schepen Hans Cornelis (N-VA) en Kim Goris van de sportdienst.


"Voor het tweede jaar op rij een stijging. Natuurlijk zijn we daar tevreden mee. Als deze tendens zich verderzet, dan zullen we toch ooit een inschrijvingsstop moeten doorvoeren."


Als een van de weinigen in de ruime regio biedt de zwemschool H2O'tje ook lessen aan voor kinderen en volwassenen met een handicap.


"Ook dat is een succes", zegt Goris. "Voor die lessen hebben we vijftig deelnemers. Elk jaar stijgt dat aantal. De kinderen en volwassenen krijgen les in kleine groepjes van twee of drie of zelfs op individuele basis indien dit nodig is. Vooral bij hen ligt de focus op zichzelf kunnen behelpen in het water in plaats van het klassieke schoolslag zwemmen want dat is niet altijd vanzelfsprekend."


De lessen die aangeboden worden zijn watergewenning (0-3 jaar, samen met ouders), watergewenning voor 3-4 jarigen, gewone zwemlessen (4-16 jaar) en het recreatief zwemclubje (4-18 jaar). Daarnaast ook nog de zwemlessen voor volwassenen en de G-zwemlessen. (VTT)