Verzet tegen NDC sleept aan

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN BEERSE

De actievoerders van Hart voor het Park betoogden al tegen de plannen van de gemeente.
Ton Wiggenraad De actievoerders van Hart voor het Park betoogden al tegen de plannen van de gemeente.
De komst van het nieuwe dienstverleningscentrum (NDC) deed de voorbije maanden al heel wat stof opwaaien. Onlangs gaf de provincie nog een bouwvergunning, maar de actiegroep ging al meteen in verzet. Wat nu?

N-VA ziet niet in waarom de plannen zouden moeten afgevoerd worden. Het park wordt volgens de partij niet bedreigd. "Er wordt rekening gehouden met de opmerkingen. Met de afbraak van 't Gerucht wordt het park zelfs 3.400 vierkante meter groter", aldus burgemeester Marc Smans. "Voor de invulling hebben we rekening gehouden met de wensen van de inwoners. Financieel kunnen we het project ook aan. We hebben onze schulden afgebouwd en die zullen ook nu niet terug stijgen."

Coalitiepartner BEERSEplus is ook duidelijk. "Het NCD is een echt huis van elke Beersenaar", zegt Stefan Poortmans. "De integratie van diverse gemeentelijke diensten zorgt voor een uitstekende dienstverlening naar onze burgers. Ook VAART met de diensten cultuur, bibliotheek, toerisme krijgt er een plaats. We krijgen ook een groter park. Bovendien kunnen we zes verouderde gebouwen verlaten."

Bart Craane van CDE-Vlim.be is duidelijk. "Afvoeren, die plannen. Het project moet on hold gezet worden. Beter is om het oude gemeentehuis te renoveren of eventueel de plannen van de nieuwbouw te nemen, maar dan op een totaal andere locatie."

Groen-Hart voor het Park is ook duidelijk. "De plannen kunnen voor ons niet", zegt Joos De Meyer. "Wij willen geen aanslag op het park. Het huidige gemeentehuis dient dringend gerenoveerd te worden en de diensten van het OCMW kunnen in hun gebouw blijven."