Vakantie op boerderij voor mensen met beperking

Stenen wandelpaden maken de boerderij makkelijker toegankelijk.
Foto Ton Wiggenraad Stenen wandelpaden maken de boerderij makkelijker toegankelijk.
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) heeft hoeve Megusta officieel geopend. De uitbaters van Megusta doen er alles aan om mensen met een beperking ook te laten genieten van het boerderijleven.

"Wij hebben vier slaapkamers in de oude hooizolder en twee studio's die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Al onze kamers zijn anti-allergeen en geschikt voor vakantiegangers met een auditieve, visuele of mentale beperking", vertellen eigenaars Ingrid Van Uffelen en John Impens. De zaakvoerders van vakantieboerderij Megusta aan Wetschot in Vlimmeren doen er alles aan gedaan om mensen met een beperking toch te laten genieten van het boerderijleven. Zij legden speciale verharde paden aan tussen de velden en in de ren van de kippen, zodat bezoekers in een rolstoel ook eitjes kunnen rapen of fruit kunnen plukken. Zij kunnen bovendien een eendenvijver bezoeken en een konijnenweide, en er lopen paarden op de boerderij. Megusta beschikt daarenboven over een serre en akkers zoals op een volwaardig landbouwbedrijf.


Voor de bouw van dit zorgverblijf was in totaal 635.000 euro nodig, waarvan de Vlaamse overheid 254.000 euro heeft betaald in het kader van een toegankelijkheidsproject. "Toegankelijkheid is voor toerisme een belangrijke prioriteit. Vakantie moet voor iedereen kunnen, en perfect integreerbaar", zegt minister Ben Weyts. Meer informatie over verblijf en prijzen is te vinden op www.hoevemegusta.be. (DVGT)