Ultiem beroep tegen bouwvergunning NDC

DIENSTENCENTRUM IN PARK TEMPELHOF KOMT ER NIET

Eind september werd in de raadszaal nog geprotesteerd tegen de komst van het NDC.
Foto Ton Wiggenraad Eind september werd in de raadszaal nog geprotesteerd tegen de komst van het NDC.
De politieke impasse in Beerse is compleet, nadat gisteren werd bekendgeraakt dat er in extremis nog beroep is aangetekend tegen de bouwvergunning voor het nieuw gemeentehuis in het park Tempelhof. Een definitief einde dus. Ondertussen bekijken de toekomstige meerderheidspartijen alternatieven voor het NDC.

De bouw van het nieuwe dienstverleningscentrum (NDC) in het park Tempelhof is een plan van de huidige meerderheidspartijen N-VA en BEERSEplus. Het werd ook een van de strijdpunten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zeker omdat er recent nog een omgevingsvergunning werd toegekend.


De huidige oppositiepartijen CDE-Vlim.be en Groen-Hart voor Beerse zijn ronduit tegen. Laat dat nu net de twee partijen zijn die een nieuwe meerderheid moeten vormen samen met... N-VA of BEERSEplus. Net na de verkiezingen geraakte bekend dat er in extremis (maar wel verwacht) beroep is aangetekend.


Welke beslissing de Vlaams overheid in beroep ook zal nemen, die zal er sowieso pas begin 2019 komen. Dan is de nieuwe bewindsploeg al aan de slag, en de kans is nul procent dat die bouwbedrijf THV Van Roey-Van Roey Vastgoed groen licht zal geven om de werken te starten.

Alternatieven bekijken

Bart Craane, meer dan waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van Beerse vanaf 1 januari, ziet het bericht niet als een pesterij van het huidige bestuur. "Ze doen alleen maar hun werk. Het beroep is er en dat moeten ze kenbaar maken", aldus Craane. "We zijn volop bezig met het bekijken van alternatieven voor het NDC. Wij hebben nooit gezegd dat er geen nieuw mag komen, maar in elk geval niet in ons park. We zoeken een locatie die meer gedragen is. En misschien is een gedeeltelijke renovatie toch wel mogelijk. We praten momenteel ook met de groep Van Roey over de mogelijkheden."


Ondertussen lijkt een nieuwe coalitie een nog altijd ver weg. "De gesprekken lopen, maar voorlopig nogal afwachtend", zegt Craane. "We proberen hier en daar wat te ontdooien. We mogen ons ook niet alleen blindstaren op het NDC en de ontsluitingsweg Nieuwe Dreef. Het gaat ook over het algemene beleid."


Marc Smans (N-VA), tot nader order nog altijd de burgemeester van Beerse, houdt zich nog steeds op de vlakte. "Gesprekken? Het is aan CDE-Vlim.be om de gesprekken te sturen. Wij willen praten, maar dan moet het wel van twee kanten komen. Zal er ooit door iemand water bij de wijn gedaan worden? Dan moet er eerst wijn zijn om water in te doen."