Spinselmot zorgt voor sprookjesachtig decor

De spinselmotten vreten de bomen en struiken kaal en laten een wit web achter.
RV De spinselmotten vreten de bomen en struiken kaal en laten een wit web achter.
Het Echelpoelpark achter het gemeentehuis en de omgeving van het speelplein in de Gildestraat in Beerse wordt de laatste jaren telkens herschapen in een sprookjesachtig – of is het spookjesachtig – fenomeen. Bomen en struiken worden helemaal ingesponnen met wat lijkt op een spinnenweb.

De veroorzaker van het witte web is de spinselmot. De rupsen hebben een voorkeur voor bijvoorbeeld de Europese vogelkers, kardinaalmuts, meidoorn, peer en wilg. De rupsen komen meestal in april uit het ei. In juni verpopt het beestje zich dan tot een heel klein vlindertje. Die periode duurt vier tot zes weken. Normaal gezien herstelt de boom zich volledig nadat hij kaalgevreten is door de rupsen. De gemeente heeft beslist om het fenomeen niet te bestrijden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.