Partijen weigeren water bij de wijn te doen

CDE-Vlim.be met v.l.n.r.: Staf Willemsens, voorzitter Isabel Druyts, Ingrid Van Genechten en lijsttrekker Bart Craane. "We zetten alle scenario's op een rijtje. Er is geen haast bij", zegt Craane.
Foto Ton Wiggenraad CDE-Vlim.be met v.l.n.r.: Staf Willemsens, voorzitter Isabel Druyts, Ingrid Van Genechten en lijsttrekker Bart Craane. "We zetten alle scenario's op een rijtje. Er is geen haast bij", zegt Craane.

De witte rook in Beerse lijkt nog even op zich te zullen laten wachten. De kiezer heeft de kaarten immers niet gemakkelijk geschud, zeker niet omdat Vlaams Belang, dat op voorhand werd afgeschilderd als een vogel voor de kat, wel ineens drie zetels behaalde. En dat met een lijst van amper negen personen.


"Wij hadden liever een of twee zetels van hen gehad, dan had de coalitievorming missschien wel iets gemakkelijker geweest", lacht Bart Craane van overwinnaar CDE-Vlim.be.


"We gaan er in elk geval géén coalitie mee aan. Voor ons zou het misschien nog potentieel kunnen maar niet voor coalitiepartner Groen-Hart Voor Beerse. Dus zetten we eerst netjes alle mogelijke scenario's op een rijtje. Er is voorlopig geen haast bij. Vanuit N-VA en BEERSEplus is er voorlopig in elk geval nog geen enkele toegeving gedaan." (VTT)