Oppositie in Beerse haalt uit na belastingsverhoging: “Verhoging kost elke inwoner 100 euro per jaar”

Bart Smans is de zoon van de voormalige burgemeester Marc Smans.
Ton Wiggenraad Bart Smans is de zoon van de voormalige burgemeester Marc Smans.
Oppositiepartij N-VA haalt in een persbericht zwaar uit naar het gemeentebestuur van Beerse. Dat kondigde dinsdagavond een belastingverhoging aan voor de personenbelasting van 6 naar 6,9 procent. Volgens N-VA betekent dit een meerkost per inwoner van 100 euro per jaar.

N-VA is in de nota niet mals voor het bestuur. “Wij hebben in de periode 2012-2019 een tekort van 300.000 euro omgebogen naar een overschot van 2 miljoen euro”, zeggen Bart Smans en Ben Bols. “De gemeentelijke schuld daalde met bijna 10 miljoen euro én we verlaagden de belastingen van 6,5 naar 6 procent. In één jaar tijd slaagt de ploeg van CDE-Vlim.be en BEERSE+ dit om te keren. De personenbelasting stijgt met 15 procent of 100 euro per jaar.”

Nog verhogingen

En de partij haalt nog verder uit. “Er is niet alleen de personenbelasting. De bijdrage voor sportdagen voor ouders stijgt met 16 procent. De vaste kosten voor DIFTAR met de helft en de tarieven van de berenbende stijgen met 40 procent. De tarieven voor voor- en naschoolse kinderopvang stijgen tot 33 procent en de kosten voor serviceflats verhoogden met verhogingen tot 3,97 euro per dag.” 

Noodzakelijk

De nieuwe bestuursploeg gaf eerder aan dat de verhoogde personenbelasting noodzakelijk is. “De taxshift kost ons één miljoen euro per jaar. Daarnaast zijn er de oplopende kosten voor brandweer en politie van 900.000 euro. We willen ook investeren in verledding, een masterplan patrimonium, een voertuigenplan en spreidingsplan brandweer, een wijziging systeem vakantiegeld personeel, investeringen in jeugdinfrastructuur en extra politieagenten. Dat zijn extra kosten, maar ook zaken die opbrengen de volgende jaren.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Pelckmans

    Das toch altijd hetzelfde. Voor de verkiezingen mooi praten,eens ze er aan zitten kunnen ze de werkmens niet snel genoeg pluimen. En de mensen blijven er in trappen in die mooipraterij voor de verkiezingen altijd. Politiek is gewettigd banditisme!

  • Van Eersel Guy

    Knap staaltje gemeentepolitiek, waarvoor dank! Not