Nieuwe sportvelden aan Leetereind ten laatste klaar tegen 2020

Ton Wiggenraad
Het sportcomplex aan Leetereind in Vlimmeren wordt ten laatste tegen 2020 uitgebreid met twee extra velden. Ook de parking wordt groter. Daarnaast staan nog een aantal andere grote werken op het programma.  

Tegen het einde van de zomer moet het renovatieproject van de kleedkamers, kantine en sanitair van Vlimmeren Sport afgerond zijn. Daar komt ook nog een kunstgrasveld en een nieuw gewoon grasveld bij. Het A-veld krijgt ook een opknapbeurt. De parking wordt een stukje groter. “De plannen worden verder uitgetekend en hopelijk dit jaar nog uitgevoerd”, vertelt de nieuwe schepen van sport Rommy Swinnen.  “We moeten daarin de procedure volgen.”

De uitbreiding en de renovatie van ’t Beerke wordt dit voorjaar opgeleverd. De parking naast ’t Beerke, waar vroeger de autorijschool was, wordt vergroot en voorzien van markeringen. Ten slotte komt er aan de Pegger nog een beachvolleybalterrein voor volleybalclub Vlimmeren, maar het terrein mag ook recreatief gebruikt worden.

Wegenwerken

De belangrijkste wegenwerken staan gepland in de Schransdriesstraat-Sint-Corneliusstraat en de Kapelstraat. Die werken starten na de zomervakantie en zullen ongeveer anderhalf jaar duren. Aan de Lilsedijk worden vrijliggende fietspaden aangelegd. Die werken starten vermoedelijk in het najaar. 

De straat Oosteneinde tussen Merksplas en Beerse krijgt een nieuwe asfaltlaag en fietssuggestiestroken. Busselen krijgt dan weer een nieuw wegdek en riolering omdat Elia daar een nieuwe hoogspanningsleiding legt.

Enkele gemeentelijke gebouwen worden ook onder handen genomen. Zo krijgt het woonzorgcentrum in de Bouwdewijnstraat een nieuw dak, nadat vorig jaar bekendgeraakte dat ze daar met een ernstig vochtprobleem te kampen hebben. In de Jan Vaertenacademie wordt de brandveiligheid aangepakt met nieuwe brandwerende deuren en noodverlichting. Ook het dak van de begraafplaats Beekakkers krijgt een opknapbeurt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.