Nieuwe bewindsploeg verdeelt bevoegdheden

Het nieuwe bestuur van Beerse.
Ton Wiggenraad Het nieuwe bestuur van Beerse.
De nieuwe bewindsploeg CDE-Vlim.be en BEERSEplus heeft na het aanduiden van de schepenmandaten nu ook de bevoegdheden verdeeld.

Bart Craane krijgt als burgemeester de bevoegdheden Veiligheid en Burgerlijke Stand. Gezien zijn achtergrond als leerkracht neemt Craane ook Onderwijs op, net als Kerkfabrieken en de Stadsregio.

Ingrid Van Genechten wordt schepen van Openbare Werken, Sociale Economie en Toerisme. Nieuwkomer Rommy Swinnen krijgt als bevoegdheden Sport, Kinderopvang, Wijken en Buurten, Mobiliteit, Burgerzaken en Gezondheid. Staf Willemsens zal als voorzitter van het Bijzonder Comité voor Sociale Zaken aan het college toegevoegd worden. Hij is op die manier schepen van Sociale Zaken, Senioren, Kansarmoede, Sociale Huisvesting en Ontwikkelingssamenwerking. Verder zal hij ook de taken Omgeving en Wonen op zich nemen.

Stefan Poortmans is verantwoordelijk voor VAART (met de domeinen Cultuur, Bibliotheek, Markten en Kermissen, Jeugd en de Toeristische Dienst) en Economie (met de domeinen Industrie, Middenstand en Lokale Handel). Hans Woestenborghs zorgt voor Facility en ICT, Personeel en Organisatie. Verder houdt hij ook de bevoegdheid Financiën en AGB en is hij verantwoordelijk voor de communicatie.

Freddy Smans zal aangesteld worden als voorzitter van de gemeenteraad.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.