Man met enkelband klopt echtgenote werkonbekwaam

Ton Wiggenraad
Een man uit Beerse riskeert een gevangenisstraf van 12 maanden. In maart 2018 heeft hij zijn echtgenote een flink pak rammel gegeven. J.G. was op dat moment nog maar enkele maanden vrij uit de gevangenis en stond nog onder elektronisch toezicht.

“Op 14 maart 2018 heeft hij zijn vrouw geslagen. Haar gezicht was gezwollen en ze had rode striemen in haar nek”, zegt de aanklager in Turnhout. “Hij stond op dat moment nog onder elektronisch toezicht nadat de strafuitvoeringsrechtbank hem in augustus 2017 de gevangenis had laten verlaten na 6 jaar in de cel te hebben gezeten.”

Het slachtoffer was twee weken werkonbekwaam. De minderjarige zoon van het koppel was getuige van het geweld. Het echtpaar heeft zich nadien verzoend en is nog steeds getrouwd. “Het is heel spijtig dat dit gebeurd is. Ik schaam me er voor en ben na deze feiten in therapie gegaan”, vertelde G. aan de rechter.
Vonnis op 12 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.