Lekkerste frietjes van de Kempen

De uitbaters van het frituur aan hun mobiele frietkraam.
Foto de la Cruz De uitbaters van het frituur aan hun mobiele frietkraam.
Frituur Den Beuk uit Beerse is door ruim 1.000 Kempenaren verkozen tot beste frituur van de regio. Met hun verse frietjes, knapperige snacks en huisgemaakte gerechten werden ze door hun cliënteel zelf voorgedragen tot beste frituur. "Het is zeker druk, maar dit hadden we niet verwacht", klinkt het bij Den Beuk.

De lekkerste frietjes van de Kempen bakken ze in Den Beuk. Of toch volgens de bezoekers van de website 'Het Beste van de Kempen'. Het is de website en gekoppelde Facebookpagina van Danny Bettingers uit Vlimmeren die sinds april onder meer eetgelegenheden, kapperszaken of bakkers in een online poll giet. "Ik zet eigenlijk gewoon een vraag online 'Wat is de beste frituur in de Kempen'. En het zijn de bezoekers die dan bepaalde frituren voordragen. Op basis van de resultaten tel ik welke de meeste stemmen kregen", vertelt Danny. "Intussen heeft onze pagina toch 2.700 volgers."


Bij Den Beuk bakken ze dus de beste frietjes van de Kempen, of toch volgens de meer dan 1.000 stemmers.


Voor de familie Versmissen is het resultaat een aangename verrassing. Melissa Versmissen startte de zaak 5 jaar geleden met haar vader en intussen werken haar vriend, haar ouders en verschillende jobstudenten wekelijks mee. In de reacties van bezoekers staat te lezen dat de frituur een zeer vlotte bediening garandeert. "Mijn man Rudi heeft altijd in de bouw gestaan en hij weet hoe belangrijk het is om snel geholpen te worden als je weinig tijd hebt. Daar werken we echt op", knikt moeder Nancy. In 5 jaar tijd is de frituur een echt succes en sinds januari zijn de uitbaters gestart met Den Beukmobiel. Hun mobiele frietwagen die kan ingehuurd worden voor feestjes. (DVGT)