Joggen en wandelen dwars door natuur en bedrijven

Play & Sport organiseert morgen (zondag 7 oktober) de derde editie van de Trappistenjogging in Malle. De jogging lokte de voorbije twee edities telkens meer dan duizend bezoekers. Organisator Play & Sport hoopt dat dit jaar minstens te evenaren en biedt ook enkele nieuwigheden aan. De afstanden van 6, 12 en 18 kilometer blijven behouden.


"Uniek is ook dat we door het gloednieuwe gebouw van Huize Walden mogen lopen", vertelt Stijn Verhaegen. "Daar zal ook een bevoorrading zijn. Ook Mintjens zet zijn deuren open. Daarnaast ook woonzorgcentrum De Dennen, kranen Luyckx en Wienerberger. Uiteraard gaat de tocht ook door de Trappistenbossen. Buiten aan de sporthal gaat ook de Kleine Helden Run daar. Kinderen tussen 3 en 12 jaar kunnen er een hindernissenparcours afleggen."


De opbrengst dit jaar gaat naar de scouts Akabe in Zoersel. Zij werken momenteel met een vijftigtal jongeren met een mentale beperking. Stilletjes dromen ze van een eigen lokaal, want dat hebben ze nu niet. "We zijn volop aan het groeien en alle extra centjes voor onze werking zijn welkom", vertellen Jenthe Hofmans en Louise Van Der Veken.(VTT)