Huisnummer 20 wordt tweede Escape Room in de Kempen

Tom De Brandt en Davina Van Goethem met hun kinderen in hun Escape Room van opa.
Foto Wiggenraad Tom De Brandt en Davina Van Goethem met hun kinderen in hun Escape Room van opa.
Ook Kempenaren raken in de ban van Escape Rooms. Na Turnhout opent dit weekend in Beerse een Escape Room de deuren in het huis van Tom De Brandt en zijn vrouw Davina. In 'Huisnummer 20' kruipen de deelnemers in de huid van opa Hector Van Goethem, die uit zijn kamer wil ontsnappen.

Het concept van de Escape Rooms komt uit Oost-Europa, maar is ook hier aan een opmars bezig. Bedoeling van het spel is om in minder dan een uur tijd uit een kamer te ontsnappen. Daarvoor moeten de deelnemers een reeks puzzels oplossen en codes kraken tot ze uiteindelijk de code voor de deur hebben. Tom en Davina zijn al langer in de ban van het spel en besloten om zelf een Escape Room te bouwen in een vrije ruimte van hun woning. "Het is een uit de hand gelopen hobby", bekent Tom. "Na het spelen van verschillende kamers in binnen -en buitenland, dachten we: 'Dat kunnen we ook'. En tegelijk vinden we het leuk om te zien hoe anderen zich amuseren in onze creatie."


In 'Huisnummer 20' worden de deelnemers opgesloten in de kamer van Hector Van Goethem, een opa die zich niet zomaar laat opsluiten. Hij wil kost wat kost uit zijn kamer geraken om op zoek te gaan naar zijn verdwenen vrouw Lucy. En daarvoor heeft hij de hulp van de spelers nodig. "Deze Escape Room kan gespeeld worden met een team van 3 tot 8 personen", zegt Tom. "We hebben al wat try-outs gedaan en de snelste tijd is voorlopig 56'30". Maar we gaan pas dit weekend officieel open."


Huisnummer 20 ligt in de Heibergstraat 20 in Beerse. Meer info of reserveren via www.huisnummer20.be.


(DVGT)