Heibergstraat niet opgezet met zone 30: “Bestuurders houden zich niet eens aan 50 per uur”

Bewoners klagen al langer over het verkeer in de Heibergstraat.
Peter Vanderveken Bewoners klagen al langer over het verkeer in de Heibergstraat.
De zone 30 in Beerse wordt uitgebreid met onder de meer de Heibergstraat, de Ossevenstraat en de Pastoriestraat. De beslissing wordt in de Heibergstraat op gemengde gevoelens onthaald.

De gemeente werkt aan een nieuw mobiliteitsplan, en wil met onder de meer de invoering van een zone 30 in de woonwijken al wat stappen zetten. Maar in de Heibergstraat wordt de beslissing met gemengde gevoelens onthaald. Enkele buurtbewoners kregen nog voor de behandeling van het punt op de gemeenteraad even het woord. 

“Onze weg is een type 3-weg, dat wil zeggen enkel bestemmingsverkeer”, zegt bewoner Tom De Brandt. “Maar uit metingen – en dat was dan nog voor de recente komst van McDonald's – was er al 70 procent sluipverkeer. Het is alleen maar verergerd en daar komt nu ook nog eens het zwerfvuil en de parkeerproblemen bij.” 

Op de parking van de pas geopende McDonald’s staat een bordje dat automobilisten niet naar links mogen rijden, maar naar de Turnhoutseweg moeten afdraaien. Maar in praktijk lapt nagenoeg iedereen dat aan zijn laars. 

Kans

De bewoners betwijfelen of een zone 30 dat zal oplossen. “We zitten in een straat met een slecht wegdek, nauwelijks of geen voorzieningen voor trage weggebruikers, een woonzorgcentrum in de buurt en tal van gevaarlijke punten verspreid over de hele straat”, zegt De Brandt. “Een zone 30 lijkt ons een maat voor niets omdat ze zich nu nog niet eens aan de 50 kilometer per uur houden. Maar goed, we zullen het een kans geven.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.