Dr. Paul Janssen inspireert kinderen om te gaan uitvinden

Leerlingen van het vierde en het vijfde leerjaar met hun uitvindingen.
Ton Wiggenraad Leerlingen van het vierde en het vijfde leerjaar met hun uitvindingen.
In het Koetshuis aan Tempelhof in Beerse loopt de tentoonstelling 'Dr. Paul Janssen - dirigent van atomen'. In de tentoonstelling leer je het onder meer werk, het persoonlijke leven, de hobby's en idolen van Dr. Paul Janssen kennen.

De tentoonstelling is er gekomen naar aanleiding van de Erfgoeddag, maar ook de komende vier zondagen, tot en met 21 mei, is de tentoonstelling nog te bezichtigen. Kinderen speelden een rol bij de opening van de tentoonstelling tijdens de Erfgoeddag. "Kinderen zijn de toekomst. Dat geldt ook voor de zorgsector, het thema van de Erfgoeddag. Daarom ging de gemeente Beerse in samenwerking met Janssen Pharmaceutica net voor de paasvakantie aan de slag met de scholen. Enkele klassen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar staken de koppen bij elkaar om 'iets uit te vinden' wat de mens beter maakt in de ruime zin. Dat kon gaan van een geneesmiddel tegen een ziekte tot een middel voor iets wat de mens zou moeten kunnen, zoals bijvoorbeeld vliegen", zegt een woordvoerder bij de gemeente.

Leven en werk

"Vooraleer de kinderen echt aan het uitvinden gingen, gaven medewerkers van Janssen Pharmaceutica, informatie over Dr. Paul Janssen en het bedrijf Janssen Pharmaceutica. Ze vertelden op een leuke en toegankelijke manier over het leven en het werk van Dr. Paul Janssen. Na de presentaties was het dan aan de kinderen om de 'Dr. Paul Janssen' in zichzelf los te laten en iets uit te vinden."


De uitvindingen zijn gepresenteerd tijdens Erfgoeddag. (JVN)