Begraafplaatsen werken voortaan met concessies

De begraafplaats Beekakkers.
Gemeente Beerse. De begraafplaats Beekakkers.
De gemeente heeft een nieuw concessiereglement opgesteld voor de begraafplaatsen.

Op de gemeentelijke begraafplaats geldt vanaf nu een concessiesysteem. Een concessie kan op het moment van het overlijden van een dierbare gratis aangevraagd worden en geldt voor een periode van dertig jaar die wel gratis verlengd kan worden. Op het moment dat er iemand wordt bijbegraven, start de termijn van dertig jaar opnieuw. 

De concessie op de foetusweide en de kinderbegraafplaats geldt standaard voor vijftig jaar. Ook de bestaande graven krijgen voortaan allemaal een concessie. Dat was tot nu toe niet het geval. Tenzij de nabestaanden er bewust voor kiezen geen concessie te nemen, maar dan worden de graven op korte termijn ontgraven. Voortaan is het ook mogelijk om in één graf twee kisten te begraven.

Hartjesweide

De gemeente start ook met de aanleg van een hartjesweide op zowel de begraafplaats Beekakkers als die van Heiakker in Vlimmeren. “We onderzoeken ook samen met het Agentschap Natuur en Bos of er in onze gemeente de mogelijkheid is tot het inrichten van een natuurbegraafplaats. Daar kunnen alleen urnes begraven worden.” Op Beekakkers komt er ook een zone voor andersgelovigen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.