Beeldhouwers live aan het werk in Tempelhof

Beeldhouwer Fons Hapers werkt aan zijn kunstwerk.
Foto Ton Wiggenraad Beeldhouwer Fons Hapers werkt aan zijn kunstwerk.
In park Tempelhof zijn gisteren vier beeldhouwers begonnen aan vier nieuwe kunstwerken. Ze zullen de volgende maanden elk hun eigen beeld uitwerken in het park. Op die manier kunnen voorbijgangers en geïnteresseerden zien hoe een beeld tot stand komt. Eind augustus krijgen de kunstwerken elk hun eigen plek in de gemeente.

Eric Verhelst, Fons Hapers, Guy Janssen en Jef Van Leeuw zitten de volgende maanden te beitelen in de voortuin van het Tempelhof in Beerse. De vier beeldhouwers creëren op vraag van organisator Frank Vaerten elk live een kunstwerk uit aangeleverde steen. "Ik organiseerde tot 2014 de beeldenbiënnale in Beerse. Hoewel ik ermee wou stoppen, kwamen ze me vragen om dit project op poten te zetten en daar zag ik wel wat in", vertelt Frank. "Tot eind augustus zullen de vier beeldhouwers hier aan het werk zijn aan het project 'Van steen tot beeld'."


Nadien blijven de beelden niet staan in het park, maar verhuizen ze. "Er zal er al zeker één aan het zwembad van Beerse komen op vraag van een aantal verenigingen", bevestigt Frank. "De rest moet nog uitgewerkt worden." (DVGT)