Basisschool Triangel houdt slotshow van antipestschooljaar

De leerlingen van Triangel hielden samen met de leerkrachten en directie een slotshow.
Toon Verheijen De leerlingen van Triangel hielden samen met de leerkrachten en directie een slotshow.
De school Triangel in Vlimmeren (Beerse) heeft het schooljaar afgesloten met een KiVaslotshow. KiVa is het wetenschappelijke antipestprogramma uit Finland en betekent in het Fins ‘fijn’ of ‘leuk’. 

“We vierden dat alle kinderen weer een heel schooljaar meegewerkt hadden aan een school waar pesten bespreekbaar is en waar we proberen om conflicten en pesterijen op een goede manier op te lossen”, zegt directeur Bjorn Loyens. “Na onze slotshow van de rodeneuzenactie bleek dat er nog meer kinderen waren die graag hun talent op een podium wilden tonen. Daarom werd er beslist om alle kinderen opnieuw de kans te geven om deel te nemen aan een talentenshow. Er werd gedanst, geturnd en aan karate gedaan. Enkele kinderen vertelden een KiVa-verhaal van het afgelopen schooljaar. Daarmee toonden ze aan dat er in onze school een mentaliteitsverandering plaatsvindt bij de kinderen. Hopelijk kunnen we dit de volgende jaren nog versterken en ook doortrekken naar de ouders.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.