"Ik speel geen Mega Mindy meer"

KASSIERSTER ERNSTIG GEWOND NA GEWELDDADIGE WINKELDIEFSTAL

Gemeenteraadslid en kassierster Linda Bosch kreeg een flinke duw van een van de dieven en smakte met haar hoofd op de grond.
Foto Ton Wiggenraad Gemeenteraadslid en kassierster Linda Bosch kreeg een flinke duw van een van de dieven en smakte met haar hoofd op de grond.
De politie van Turnhout is op zoek naar getuigen van de gewelddadige winkeldiefstal zaterdagmiddag in de Delhaize-supermarkt aan het Kerkplein van Beerse. Twee mannen probeerden er een aantal flessen sterke drank te stelen. Kassierster Linda Bosch kwam oog in oog te staan met de daders en raakte daarbij ernstig gewond.

Gemeenteraadslid Linda Bosch (N-VA) beleefde dit weekend de schrik van haar leven. Rond 11u22 probeerden twee mannen zaterdag enkele flessen sterke drank te stelen uit de Delhaize. Linda werkt er aan de kassa en stond op een gegeven moment oog in oog met de daders. Wat er daarna gebeurde heeft haar erg aangegrepen.

Flinke duw

"Twee mannen liepen achter mij door. Ik zag dat ze de winkel wilde verlaten met enkele flessen in hun bodywarmer. Ze waren duidelijk niet van plan te betalen. Ik sprak ze hierover aan, zonder de bedoeling ze echt tegen te houden. Een van hen zette het meteen op een lopen, de ander gaf me eerste nog een flinke duw."


"Voor ik het wist lag ik buiten op de klinkers", gaat Linda verder. Hij is dan gewoon over me heen gelopen naar zijn camionette."


Linda raakte ernstig gewond en werd met een zware hersenschudding, enkele lichte kneuzingen en een aantal blauwe plekken overgebracht naar het Sint-Elizabethziekenhuis van Turnhout. Omstaanders belden meteen een ambulance en verwittigden de politie.


"Voortaan speel ik geen Mega Mindy meer, dat is wel zeker", vertelt Linda aangeslagen. Ze is voorlopig al minstens 7 dagen werkonbekwaam. "Ik heb veel geluk gehad dat er geen barst in mijn schedel is. De klap was heftig. De bult was zo groot als een paasei. Mijn spieren doen overal pijn."


De daders konden ontkomen met een aantal flessen en vluchtten weg met een witte bestelwagen met daarachter een aanhangwagen. Ze zijn nog steeds voortvluchtig.

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige diefstal. Een van de verdachten is een grote kale man die donkere kledij en witte sportschoenen droeg. De andere dader was ongeveer 1m80 groot, had korte blonde haren en droeg een rode bodywarmer, met daaronder een blauwe trui. De witte bestelwagen waarmee de mannen wegvluchtten had een slaapcabine en een lichtblauw afdekzeil. Achter het voertuig hing nog een aanhangwagen. Er hing een vreemde nummerplaat aan met vermoedelijk zwarte karakters op een witte achtergrond. Heeft u deze daders gezien of heeft u informatie over deze feiten bel dan meteen naar de politie van Turnhout op het gratis nummer 0800/25 101. Alle tips zijn welkom.