Zeven ufo's gespot in onze regio

In Zwevezele, vlakbij Oostkamp, werden op 17 februari twee metaalachtige objecten gespot. Vermoedelijk ging het om mylarballonnen (gemaakt uit metaalachtige folie, nvdr).
Repro VDI In Zwevezele, vlakbij Oostkamp, werden op 17 februari twee metaalachtige objecten gespot. Vermoedelijk ging het om mylarballonnen (gemaakt uit metaalachtige folie, nvdr).
In 2014 werden in ons land 169 meldingen gedaan bij het ufo-meldpunt, waarvan zeven in onze regio. Voor de meeste 'sightings' heeft het meldpunt een logische verklaring.

Een 'klein rond object met rode lichten' dat gezien werd in Klemskerke was wellicht een telegeleide helikopter. De 'drie lichtpunten in de vorm van een driehoek' die een wandelaar zag in Torhout, waren een satellietentrio. De 'blauwachtige straal' in Zedelgem was een onweer, de 'oranjerode bol met witte staart' in Torhout was een vuurpijl en de 'twee grote witte lichten die voorbijvlogen' in Brugge waren meteoren. Zo heeft het meldpunt voor de meeste ufo's een logische verklaring. Maar niet voor allemaal. Voor het 'vreemde witte licht' in Sint-Kruis op 15 augustus werd geen verklaring gevonden, wegens te weinig informatie. En in Beernem werd een 'zilvergrijze wolk van 1 meter' opgemerkt, met te weinig gegevens voor een evaluatie. "Mensen verwarren ufo's vaak met weer- of gasballonnen, een vliegtuig, een bizarre wolkenformatie of vuurballonnen", zegt Frederick Delaere, coördinator van het meldpunt. "Dit jaar waren er heel wat minder meldingen. Dat heeft verschillende redenen. Vuurballonnen zijn nu bijvoorbeeld op veel plaatsen bij wet verboden. Ook zijn we strenger geworden op de voorwaarden voor een melding", zegt Frederick.


Meer informatie vind je terug op de website www.ufomeldpunt.be. (JVRB/VDI)