Zeldzame ‘ponyezel’ geboren in stal van Beernemse familie

Ponyezel
rv Ponyezel
Noem het gerust een wonder van de natuur: in een stal in Beernem is zaterdag een ‘ponyezel’ geboren, een kruising tussen een pony en een ezel.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het zeldzame diertje huppelt rond op het hof van de familie Bonamie. De vader is een ezel, de moeder een shetlandpony. Na een dracht van meer dan 11 maanden is de kruising tussen beide het merkwaardige resultaat. “We kregen van de dierenarts te horen dat de kans dat zo’n dracht en geboorte tot een goed einde komen, nauwelijks één op honderd is", zegt Heleen Bonamie. Voor de familie was het zelf ook een verrassing. “Toen de pony een dikkere buik kreeg, wisten we dat er iets aan de hand was. Het resultaat is echt wel schattig." 

Een ponyezel wordt niet vaak geboren. De laatst bekende geboorte dateert van 2015 in Lo-Reninge.

De familie Bonamie is trots op hun boreling.
Benny Proot De familie Bonamie is trots op hun boreling.12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rayan El Arami

  Ronny Van Wijgaerden: neen, een muildier is een kruising tussen een paardenmerrie en een ezelshengst. Een muilezel is het jong van een ezelin en een paardenhengst. Beide hebben wel een paardenstaart maar een muildier hinnikt terwijl muilezels balken. Een muildier is ook groter dan een muilezel. En als ze nog een naam voor het beestje zoeken kunnen ze het misschien Ponzel of Ponzelien noemen ;)

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Zet de kat bij de melk en je krijgt zulke toestanden. Mensen die wat van dieren kennen moeten beter weten.

 • Ronny Vansteelandt

  Mooi beestje. Maar het bewijst dat een ezel die in een paardstal geboren word geen paard is.e

 • Marianne Van den Lemmer

  Hoe schattig!

 • Geert Verschelde

  Een kruising met en mannelijke ezel en een vrouwelijk paard (of pony) is gemakkelijker dan een mannelijk paard met een ezelin. Een paard (hengst) voelt zich immers superieur aan een ezel.