Werken aan station starten dinsdag: perrons verhuizen tijdelijk

Het station van Beernem.
Benny Proot Het station van Beernem.
De stationsomgeving van Beernem ondergaat een grondige vernieuwing en daardoor wordt het stationsplein vanaf 1 oktober volledig afgesloten. Huidige perrons en onderdoorgangen zullen niet meer toegankelijk zijn. De perrons verplaatsen tijdelijk naar de andere kant van de Wingene Steenweg. 

Spoorbeheerder Infrabel en NMBS zijn in augustus al begonnen met de werken. Er komen ooktwee extra sporen bij tussen Brugge en Gent om de capaciteit te verhogen. Om de veiligheid te garanderen, gaat het station dus dicht. Voor de reizigers zijn er tijdelijke fietsenstallingen op het grasplein langs de H. d’Ydewallestraat en aan het perron aan de kant van park Bloemendale. De mensen die met de wagen komen, kunnen hun auto parkeren op de huidige parking aan de H. d’Ydewallestraat. Vanaf 1 oktober kan men ook parkeren op een nieuwe parking vlakbij het perron ter hoogte van de vroegere goederenkoer. 

Het gemeentebestuur van Beernem laat weten dat horecazaak De Zevende Hemel toegankelijk blijft met de fiets of te voet. Volgens de huidige planning zou de stationsomgeving volledig vernieuwd zijn tegen het voorjaar van 2021. Vanaf dan is het stationsplein opnieuw toegankelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.