Weinig toeristen om al dat moois te bezoeken

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN BEERNEM

De jachthaven van Beernem lokt nu weinig bezoekers, maar dat kan beter.
Foto Proot De jachthaven van Beernem lokt nu weinig bezoekers, maar dat kan beter.
Beernem heeft zoveel troeven. Moet de gemeente zich op toeristisch vlak niet wat meer profileren? Want ook de nabijheid van een stad als Brugge kan toeristen naar Beernem lokken, en de komst van toeristen betekent altijd een goede zaak voor de lokale economie.

"Het is een terechte vraag en een aandachtspunt waar we werk van moeten maken", vindt Gijs Degrande (N-VA). "De rijke geschiedenis, bossen, unieke landschappen... dat zijn troeven. We willen toeristische arrangementen uitwerken en inzetten op dag- en verblijfstoerisme. Het wandel- en fietstoerisme biedt heel wat mogelijkheden. Een sterk toeristisch imago is ook een zegen voor onze horeca en winkels. Eén van de prioriteiten op dat vlak is het inzetten op een kanaalplan. Onze jachthaven en het kanaal zijn troeven die we beter moeten uitspelen. We pleiten voor een steigercomplex dat buitenzwemmen kan toelaten. We zien mogelijkheden voor parapente of liervliegen op het kanaaleiland."


Jos Sypré (CD&V) vindt dat Beernem al inspanningen heeft gedaan. "We spreken niet meer van Oedelemberg, de vaart van Beernem of Bulskampveld. Tegenwoordig heten ze de cuesta van Oedelemberg, het historische kanaal van Gent-Brugge en de mysterieuze bossen van Beernem. Nieuwe projecten langs het kanaal met bijvoorbeeld een fiets- en wandelbrug aan de keersluis en een toegangspoort in Oostveld naar het Drongengoed kunnen die gebieden nog meer aantrekkingskracht geven."

Landschapspark

Jan Vanassche (sp.a-Groen) ziet de groene gebieden het liefst verbonden met elkaar. "Op die manier kunnen we ons gaan profileren als een van de allereerste landschapsparken van Vlaanderen. In het buitenland zijn die nationale parken toeristische trekpleisters. Hier moeten we daarnaar evolueren. Ryckeveld, Drongengoed, Assebroekse Meersen, maar ook Bulskampveld en Beverhoutsveld kunnen nog meer betekenen als we ze als één geheel presenteren. Onze troef is nu eenmaal de mooie, groene omgeving." (BHT)