Vrouw (40) sterft na crash tegen boom op spekgladde weg

Sofie Anseeuw (l.) en haar vriendin Katty Scheldeman, die donderdag het leven liet bij een verkeersongeval.
JEW Sofie Anseeuw (l.) en haar vriendin Katty Scheldeman, die donderdag het leven liet bij een verkeersongeval.
Een spekgladde weg heeft donderdagavond het leven geëist van de 40-jarige Katty Scheldeman uit Maldegem. Ze crashte in de Beekstraat in Oedelem tegen een boom, waarop de auto in brand vloog. "Ik weet niet hoe ik nu verder moet zonder haar", zegt haar vriendin Sofie Anseeuw.

Rond 21 uur trok een fikse hagelbui over Oedelem. De combinatie met de smeltende sneeuw maakte de rijbaan spiegelglad. In de Beekstraat verloor Katty Scheldeman plots de controle over het stuur. "Haar wagen slipte en kwam links van de weg tegen een boom terecht", zegt commissaris Rudi Vanlerberghe van politie Het Houtsche. "De auto vatte vrijwel meteen vuur en brandde helemaal uit." Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige kwam Katty om het leven door de klap tegen de boom, en niet door de brand die daarop volgde.

Dolverliefd

Katty en Sofie waren dolverliefd op elkaar. Sinds 1 oktober waren ze nog maar samen, maar Sofie wist heel erg zeker: Met Katty wil ik de rest van mijn leven delen. "Katty was de liefde en de vrouw van mijn leven. We hebben enorm voor elkaar moeten vechten. En dan worden we plots zo uit elkaar getrokken. Op zo'n verschrikkelijke manier."


Sofie is dan ook kapot van verdriet. "Ik weet echt niet hoe ik nu zonder Katty verder moet. Ze was en zal altijd mijn grote liefde blijven, mijn rots in de branding. We zien elkaar ooit nog terug 'wijfie'. Ik hou van je!" (JEW/MMB/SDVO)