Voorpost brandweer in Oedelem?

Bij een brand in de omgeving van Beernem kan een voorpost in Oedelem korter op de bal spelen.
JVM Bij een brand in de omgeving van Beernem kan een voorpost in Oedelem korter op de bal spelen.
Beernems burgemeester Jos Sypré (CD&V) probeert zestien collega-burgemeesters van Hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen te overtuigen om een voorpost eerste lijnshulp te voorzien in Oedelem.

Oppositiepartij N-VA had hem die vraag voorgelegd tijdens de gemeenteraad. “Volgens een uitgevoerde risico-analyse is het wenselijk om een voorpost eerste lijnshulp te voorzien in Oedelem”, zegt Sypré. “Er blijkt een leemte te zijn in het gebied Oedelem, Beernem, Oostveld, Sint-Joris en Sijsele. Kostbare tijd in geval van een interventie gaat verloren.” Het zou gaan om het oprichten van voorpost met een vrijwilligerskorps, dat aangestuurd wordt vanuit de zone om zo snel uit te rukken in geval van nood. Een aantal inwoners van Beernem hebben de burgemeester al aangesproken, omdat ze een concrete interesse hebben om deel uit te maken van de voorpost. “Tegelijk willen we dan een jeugdbrandweerkorps opstarten”, aldus Sypré.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.