VIDEO. Vijf gewonden bij zware crash op kruispunt in Oedelem: baan urenlang afgesloten

Bij dit ongeval in de Zuiddammestraat in Oedelem waren drie voertuigen betrokken
Mathias Mariën Bij dit ongeval in de Zuiddammestraat in Oedelem waren drie voertuigen betrokken
Bij een zwaar verkeersongeval langs de Beernemstraat in Oedelem zijn zaterdagavond vijf mensen afgevoerd naar het ziekenhuis. Minstens één iemand raakte zwaar gewond. Drie auto’s raakten bij de crash volledig vernield.

Het ongeval gebeurde even na 18 uur op het kruispunt met de Berendonkstraat en de Zuiddammestraat. Over wat er precies gebeurde, bestaat nog geen duidelijkheid. De verklaringen van de betrokken bestuurders zullen daar meer duidelijkheid over moeten brengen. Wellicht kwamen de drie wagens net op hetzelfde moment op het kruispunt en gaf er één of meerdere bestuurders geen voorrang. De hulpdiensten snelden na de crash massaal ter plaatse en dienden de slachtoffers ter plekke de eerste zorgen toe. Ook de MUG-helikopter was aanwezig. In totaal vielen er vijf gewonden. Minstens één iemand is er zwaar aan toe, maar van levensgevaar bleek uiteindelijk geen sprake. Door de zware crash was de baan urenlang afgesloten. De verhakkelde voertuigen moesten weggetakeld worden. De brandweer reinigde het wegdek zodat het verkeer opnieuw veilig kon passeren eenmaal de baan werd vrijgegeven.

Dit voertuig is klaar voor de schroothoop.
Mathias Mariën Dit voertuig is klaar voor de schroothoop.
De schade was groot.
Mathias Mariën De schade was groot.
Ongeval Zuiddammestraat Oedelem
Mathias Mariën Ongeval Zuiddammestraat Oedelem
Ongeval Zuiddammestraat Oedelem
Mathias Mariën Ongeval Zuiddammestraat Oedelem
Ongeval Zuiddammestraat Oedelem
Mathias Mariën Ongeval Zuiddammestraat OedelemReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.