Trok man z’n gehandicapte dochter uit haar rolstoel en sleurde hij haar aan de haren de trap af?

De dochter van de beklaagde zit in een rolstoel. (illustratiebeeld)
ShutterStock De dochter van de beklaagde zit in een rolstoel. (illustratiebeeld)
Een 54-jarige man uit Beernem staat in de Brugse rechtbank terecht voor zwaar geweld tegenover zijn gehandicapte dochter. P.W. zou de vrouw uit haar rolstoel getrokken hebben en aan haar haren van de trap gesleurd hebben, maar ontkent dat met klem. Het parket vorderde 1 jaar cel.

De feiten speelden zich volgens het parket af tussen 15 en 28 januari 2018 in de woning van P.W. De man had kort voordien een nieuwe partner leren kennen en was daarom met zijn gezin naar Beernem verhuisd. De nieuwe relatie veroorzaakte strubbelingen in het gezin. Op een bepaald moment zouden de spanningen zo hoog opgelopen zijn dat de Beernemnaar zijn gehandicapte dochter, die een mentale leeftijd van 14 jaar heeft, van de trap zou gesleurd hebben aan haar haren en verscheidene vuistslagen zou gegeven hebben. Tijdens een ander incident zou de man de vrouw uit haar rolstoel hebben getrokken en van de trap hebben geduwd.

De zus van het slachtoffer was volgens het parket getuige van de zware mishandeling. Haar vader was niet aan zijn proefstuk toe en kreeg in 2007 van de raadkamer al eens de opschorting van straf voor de onmenselijke behandeling van zijn gehandicapte dochter, die op dat moment nog minderjarig was. 

Zelf beweert P.W. dat zijn dochters alles hebben verzonnen, omdat ze jaloers zijn op zijn nieuwe partner. Zijn advocaat benadrukte dat het slachtoffers ‘slechts’ een blauw oog, gekloven lip en enkele blauwe plekken had, terwijl de feiten gruwelijk beschreven werden. Hij acht het mogelijk dat het slachtoffer zélf van de trap gleed en zo haar verwondingen opliep. Uitspraak op 18 juni.