Tot 30 maanden cel voor inbrekers

Drie Albanezen hebben van de strafrechter in Brugge fikse celstraffen gekregen voor een reeks inbraken. Twee van hen moeten 30 maanden brommen en 1.800 euro boete betalen, de derde kreeg 2 jaar cel en 1.500 euro boete.

Ze werden op 14 januari betrapt nadat ze betrokken waren in een verkeersongeval in Beernem met hun Peugeot 406. Ze waren in het bezit van valse Roemeense paspoorten. De Peugeot was een week eerder opgemerkt door een ANPR-camera met nummerplaatherkenning in Bredene omdat de auto gestolen was. Bij controle in de buurt bleek er zowel in Bredene als in Beernem ingebroken in huizen. De onderzoeksrechter besliste om Gazmend K., Mateo G. en Kastriot N. meteen aan te houden en verder onderzoek te voeren.


Daaruit bleek dat de bende vooral actief was in het Brusselse. De eerste beklaagde zou daar liefst 13 woninginbraken en 10 pogingen op zijn actief hebben, afwisselend geholpen door de andere twee. Dat bleef het trio ten stelligste ontkennen. Allen werden ze voor een deel van de feiten wel vrijgesproken. (JHM)