Man riskeert 30 maanden cel voor verkrachting van voormalige echtgenote

Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.
Een 53-jarige man uit Beernem staat in de Brugse rechtbank terecht voor de verkrachting van en opzettelijke slagen tegenover z’n voormalige echtgenote. Het openbaar ministerie vorderde een voorwaardelijke celstraf van 30 maanden.

De feiten kwamen aan het licht, toen de zoon van K.D. op 21 mei 2017 de politie opbelde. Zijn moeder bleek sinds 1 april dat jaar meerdere keren te zijn verkracht. “Mijn cliënte werd onder meer vastgebonden en gepenetreerd met voorwerpen”, pleitte de advocaat van de vrouw. “Haar schaamstreek werd beschilderd en de beklaagde schreef zelfs met lippenstift “hoer” op haar lichaam. Hij zette m’n cliënte moreel onder druk om bij hem te blijven en dreigde daarbij meermaals met zelfmoord.” Het openbaar ministerie vorderde een voorwaardelijke celstraf van 30 maanden. Alcohol bleek een belangrijke rol te spelen bij de feiten. “Mijn cliënt vloog in de drank, toen hij vaststelde dat z’n echtgenote iemand anders had”, aldus Kris Vincke, de advocaat van K.D. “Zijn remmingen zijn weggevallen en z’n stoppen zijn volledig doorgeslagen. Hij heeft meteen hulp gezocht en is na z’n vrijlating uit de gevangenis meteen gestopt met drinken. Het ging om een eenmalige periode in z’n leven. De echtscheiding werd intussen uitgesproken. Ik vraag de gunst van de opschorting van straf.” Uitspraak op 11 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.