Landbouwstudenten ontwerpen borden tegen zwerfvuil

De studenten bij een van de vijf nieuwe borden die op verschillende locaties in Beernem een plaatsje krijgen.
Benny Proot De studenten bij een van de vijf nieuwe borden die op verschillende locaties in Beernem een plaatsje krijgen.
In Beernem werden nieuwe borden tegen zwerfvuil onthuld. Vier studenten van het zesde jaar landbouw van het Land en Tuinbouw Instituut (LTI) Oedelem hebben de borden ontworpen.

Het was een onderdeel van hun geïntegreerde proef rond de gezondheid van runderen. "Als toekomstige landbouwers vinden wij dierenwelzijn en de gezondheid van runderen heel belangrijk. Gezondheid bekomen we niet alleen door aangepaste staluitrusting en optimale voeding, maar ook door ervoor te zorgen dat onze dieren geen afval opnemen via voeding", klinkt het bij de studenten.

Reclamebureau Gaai heeft nu vijf borden van 2 meter op 1 meter ontworpen voor het gemeentebestuur. "Als gemeente hebben we geen seconde getwijfeld om onze medewerking te verlenen aan dit project", aldus landbouwschepen Claudio Saelens (CD&V). "Dierenleed is iets dat vele mensen nauw aan het hart ligt. Door te focussen op het leed dat bij dieren veroorzaakt wordt door zwerfvuil, willen we de mensen bewuster maken van de gevolgen van zwerfvuil en sluikstort." (JVRB)