Exclusief voor abonnees

Kalle de kraai is het opmerkelijke huisdier van een gezin uit Oedelem: “Een intelligent beestje, maar vol kattenkwaad”

Pieter Declerck met kraai Kalle.
Benny Proot Pieter Declerck met kraai Kalle.
Een gezin uit Oedelem heeft sinds een jaar een opmerkelijk huisdier rondlopen. Pieter Declerck (41) bracht een tamme kraai groot alsof het z’n eigen kind was. De vogel kreeg de naam ‘Kalle’ en leeft in een eigen hok in de tuin. Ze heeft zelfs haar eigen Facebookpagina. “Kalle is een bijzonder intelligent beestje, maar houdt ervan om kattenkwaad uit te halen”, lacht de man.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Kalle de kraai kwam iets meer dan een jaar geleden toevallig bij het gezin van Pieter Declerck (41) terecht in de Akkerstraat in Oedelem. “We troffen ze op een dag aan onder enkele bomen in de buurt”, vertelt de man. “Het beestje was uitgehongerd en had veel te weinig pluimen. Het was wellicht uit een nest gevallen en kon niet vliegen.” 

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Deman

  Prachtig !!!

 • Ivo Torfs

  Mijn dag kan niet meer kapot, schitterend.

 • Demunster Iris

  Wat een leuk verhaal. Plezierig om te lezen. Mogen ze nog veel mooie momenten beleven samen.

 • jill de clerck

  Schitterend