Inbrekers stelen 15.000 euro aan werkmateriaal bij schrijnwerker

De inbraak vond plaats in dit gebouw langs de Akkerstraat, waar ook drukkerij Hudders gevestigd is.
Google Street View De inbraak vond plaats in dit gebouw langs de Akkerstraat, waar ook drukkerij Hudders gevestigd is.
Schrijnwerker Geert Van Elk (50) uit Oedelem heeft zondagnacht inbrekers over de vloer gekregen in zijn atelier langs de Akkerstraat. De daders namen al zijn werkmateriaal mee, ter waarde van 15.000 euro. “Ik kan zeker vandaag en morgen al niet werken”, zucht Geert.

Geert Van Elk startte drie jaar geleden zijn eigen schrijnwerkerij. De dieven begaven zich zondagnacht naar de achterzijde van het gebouw. Ze moesten daarvoor eerst door enkele privétuinen. “Onder meer de omheining van de buren is volledig vernield”, vertelt de schrijnwerker. “Bij ons in de tuin forceerden de daders een cilinderslot. We wonen ook bij de schrijnwerkerij, maar hebben helemaal niets gehoord. Binnen richtten de inbrekers gelukkig amper schade aan. Mijn materiaal lag dan ook voor het rapen.” De tol van de inbraak is bijzonder zwaar voor Geert. De inbrekers namen al zijn werkmateriaal mee, ter waarde van zo’n 15.000 euro. “Het gaat om 15 werkkoffers van het merk Festool, twee stofzuigers, een grote afkortzaag, een laser en nog twee andere werkkoffers. Ik kon vandaag niet werken en dat zal morgen (dinsdag, nvdr.) ook niet het geval zijn. Naast het gestolen werkmateriaal zit ik dus met een loonverlies. Ik ben voor een deel van de spullen verzekerd, maar ga morgen (dinsdag, red.) toch al zelf wat materiaal gaan kopen. Zo kan ik woensdag al zeker opnieuw aan de slag.” In de buurt van de Akkerstraat werd zondagnacht ook een auto gestolen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.