Gemeentebestuur Beernem koopt bredere stemhokjes voor rolstoelgebruikers

Vicky Reynaert en Gino Vanpoucke slaan de handen in elkaar.
rv Vicky Reynaert en Gino Vanpoucke slaan de handen in elkaar.
Het gemeentebestuur van Beernem heeft 17 nieuwe stemhokjes gekocht. Die zijn voldoende breed om ook mensen met een rolwagen vlot te laten stemmen.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd opnieuw vastgesteld dat de stemhokjes in Beernem niet voldoende toegankelijk zijn voor mensen met een beperking: ze zijn onder andere niet breed genoeg om ze met een rolwagen te betreden. De raad voor personen met een handicap schreef daarom opnieuw een advies aan het gemeentebestuur met de vraag om dringend actie te ondernemen. “Eigenlijk hebben we dat zes jaar geleden ook al gedaan”, zegt voorzitter Gino Vanpoucke. “We moesten vaststellen dat er niks was gebeurd.” Schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (sp.a) had wel oren naar de vraag. “De raad heeft gelijk: iedereen moet zijn of haar stem kunnen uitbrengen. De nieuwe stemhokjes zijn voldoende breed en zullen in gebruik worden genomen tijdens de Vlaamse en federale verkiezingen in mei.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.