Beernem verscherpt controles aan industriegebied

De industriezone moet beter beveiligd worden.
Google Street View De industriezone moet beter beveiligd worden.
Er komen extra maatregelen om de inbrakengolf op het industrieterrein van Beernem aan te pakken. Dat heeft burgemeester Jos Sypré (CD&V) aangekondigd.

Ondanks een algemene daling van inbraken in Beernem stelt de politiezone Het Houtsche een sterke stijging vast in het industriegebied. Verschillende bedrijven laten weten al het slachtoffer te zijn van inbraken. Daar wil de gemeente wat aan doen. “We hebben overleg gehad met een delegatie van de vzw Beernems Bedrijvenpark, precies om het onveiligheidsgevoel dat er bij bedrijfsleiders leeft naar aanleiding van het hoge inbraakcijfer te bespreken”, zegt burgemeester Jos Sypré. “Een aantal mogelijke oplossingen worden onderzocht. Op enkele invalswegen kunnen paaltjes geplaatst worden om inbrekers geen vlotte toegang te geven tot het bedrijventerrein. Ik denk aan het fietspad langs het kanaal en de aanpalende Verrieststraat en Streuvelsstraat, ter hoogte van de fietstunnel onder het spoor aan Di Coyle en langs de fietssnelweg langs het spoor ter hoogte van Tiengemeten.” 

De goedwerkende WhatsAppgroep, als communicatiemiddel tussen de politie en de bedrijfsleiders, wordt uitgebreid voor het hele bedrijvenpark. “Het doven van de verlichting voedt het onveiligheidsgevoel. We bekijken of we daar iets aan moeten veranderen. Positief is dat er ANPR-camera’s met nummerplaatherkenning komen langs de Sint-Jorisstraat. Dat zal de pakkans aanzienlijk verhogen. Mogelijk wordt ook de hulp van een bewakingsfirma ingeschakeld. De gemeente zit daarover rond de tafel met de West-Vlaamse Intercommunale.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.